27973358 154815725238332 6208990322014358451 n

Bij Juro Unirek / VZV is het Beach handball seizoen weer geopend.

Vanaf half april wordt er weer volop getraind op de prachtige Beach handball velden van VZV. Met behulp van enthousiaste vrijwilligers zijn de drie velden weer klaar gemaakt. De enorme tribune is weer bij de velden neergezet zodat ook het publiek weer kan genieten en de meest fantastische beach doelen zijn onderweg dankzij de inzet van een aantal sponsoren en er gaat nog echte wedstrijd belijning komen. Ondertussen zijn al de nodige Beach clinics gegeven. Kortom de Beach commissie, de trainers en alle vrijwilligers zijn met behulp van weer een groot aantal onmisbare sponsoren, klaar voor het komende seizoen.

NK Beach toer.

Diverse teams van VZV Beach handball zullen de komende weken starten met de NK Beach toer en proberen zich weer te gaan plaatsen voor het NK Beach handball in Biddinghuizen. Vorig jaar was er volop succes voor onze jeugd teams. De D1 behaalde op hun eerste NK een prachtige tweede plaats (zilver) De C1 werd Nederlands Kampioen net als de A1. De B1 behaalde knap een derde plek en ons combinatie team VZV B2/Niedorp B1 werd ook Nederlands Kampioen. Beach handball is een groeiende sport en de concurrentie wordt steeds groter. Zij zullen dan ook allemaal hard moeten trainen en goed hun best moeten doen op de toernooien om de successen van vorige jaren te evenaren.

patricia2 002aa

VZV Beach handball toernooi 1 en 2 juni 2019

Op 1 en 2 juni 2019 wordt in ’t Veld weer het grote Beach handball toernooi georganiseerd waarbij vanuit alle hoeken van het land teams zullen deelnemen en scheidsrechters worden ingevlogen. Dit belooft weer een spetterende spektakel te worden waarbij behalve de teams van VZV al weer veel deelnemende teams hebben ingeschreven. Natuurlijk wordt alles rondom de velden weer in tropische sferen aangekleed, is er lekkere muziek en uiteraard zal ook de barbecue niet ontbreken. Zaterdag laten de jongste teams hun kunsten op de velden zien en zal er door het NHV een clinic worden gegeven voor jongens. Zondag zijn dan de B-teams, de A-teams en de senioren aan de beurt.

Beach handball, de zomerse zandversie van handbal is een spectaculaire sport. Er worden twee helften of sets gespeeld van ieder 10 minuten. Iedere set heeft een winnaar nodig. Bij gelijk spel na een set wordt er beslist via een Golden goal. Het team bestaat uit 3 spelers en 1 keeper. In principe wordt de aanval en verdediging continue gewisseld. Een doelpunt is 1 punt maar een spectaculair doelpunt in de vorm van een pirouette of een vlieger telt voor 2 punten. Ook het doelpunt van de keeper of meespelende keeper (specialist) is 2 punten waard en ook en 6-meterworp ofwel penalty levert 2 punten op. Na een gelijk spel in sets wordt er een beslissing van de wedstrijd geforceerd in de vorm van shoot-outs. Dit is een penalty reeks. Zeker een aanrader om eens naar het Beach handball toernooi te komen kijken.

Breedtesport

Behalve de NK Beach toer gaan de jongere teams en de breedtesport jeugdteams van Juro Unirek / VZV dit jaar ook meedoen aan de breedtesport competitie. Dit is een pilot vanuit het NHV om te kijken of Beach handball ook een alternatief of aanvulling kan zijn op de reguliere vormen van zaal- en veldhandbal. De dagen waarop de breedtesport competitie op de velden van VZV worden gespeeld zijn 15 juni (organisatie VZV) en 29 juni (organisatie Conzelo)

VZV-ers in de Nationale Beachselecties

Niet alleen de teams van Juro Unirek /VZV doen het goed in de Beach handball sport. Ook zijn er diverse speelsters geselecteerd voor de Nationale Beachselecties ofwel Oranje. Voor de Beach selectie U17 zijn de speelsters Meike Kruijer, Merel de Jager en Nikita Smit geselecteerd. Onderdeel van de Beach dames selectie zijn op dit moment nog maar liefst zes speelsters van Juro Unirek / VZV. Dit zijn Lisanne Bakker, Lynn Klesser, Anna Buter, Jenny Mooij, Britt Stammes en Iris Hoekenga. 

Het uiteindelijke doel voor de speelsters is deel uit maken van de definitieve selectie voor het EK dat deze zomer in Polen zal worden gespeeld.