1925142A B15F 4EC6 8A81 84F8F1928919 BorderMaker

Team Taalstraat deed mee aan voetbaltournooi in de Wieringermeer

Twee teams van Nieuwe en Oude buren hebben zaterdag 8 juni deelgenomen aan het Straten-voetbal tournooi in Slootdorp, onder de naam TAALSTRAAT 1 en 2. De spelers zijn deels afkomstig van het Taalcafe dat elke vrijdagochtend in De Roode Eenhoorn wordt gehouden.

De zaterdag begon nogal onstuimig met slagregens en stormachtige wind. Toch weerhield dat talentvolle oude en Nieuwe Buren er niet van om het fonkelnieuwe shirt van het Taalcafé aan te trekken. Vijf spelers ontbreken op de foto, omdat ze het staartje van het tournooi moesten missen vanwege andere verplichtingen. De shirtjes zijn bedrukt door drukkerij Rowa in opdracht van de Stichting Nieuwe Buren Niedorp.

De stichting belegd activiteiten die inburgering en integratie bevorderen. Het is een mooi shirt geworden in de kleur van de Stichting: een hemelsblauw shirt met witte opdruk.

Er werd zaterdag (8/6) gespeeld in gemengde teams van zes tegen zes op een half voetbalveld.

Volgens de regels van het tournooi is minstens één persoon van de zes spelers: vrouw. Ook dat is integratie.

Op de foto zijn te zien:

Vlnr. staande: Kareem, Okubit, Hussam, Muhammed, Hani, Stein, Pieter; zittend: Fokko, Lo’o, Tabitha; Op de foto ontbreken: Ger’ied, Ahmed, Aladdin, Wissen en Motassam.