IMG 8425 BorderMaker

Iedereen een goed 2020 toegewenst , maar……………………………………….:

Een goed begin hoeft niet altijd gepaard te gaan met een overwinning!

De leukste en spannendste serie wedstrijden van het jaar, nl de zestallen, werden vwb Nieuwe Niedorp gekenmerkt door de unieke situatie dat er voor het eerst in jaren 2 teams konden worden samengesteld, vnl door de aanwas van nieuwe leden. Inburgeren is een vertrouwde term in het huidige spraakgebruik en dat geld zeer zeker ook voor de Kolfwereld, dus werden deze nieuwe leden gelijk voor de leeuwen gegooid om in de zestallen arena hun sporen te verdienen, of in ieder geval te voelen hoe dat voelt, voelt u wel?!

Team 1 olv Sjaak Groot, met de debutanten Willem Bakker en Piet de Boer, hadden de 1e rondes al achter de rug en, vanuit een helaas jammer genoeg kansloze positie, geen toegang tot de finales verworven. Dat aller ogen gericht waren op team 2 olv Gerard Groot hoeft geen betoog. Dit team had 1 “oude rot in het vak; Ab Hageman”, en verder maar liefst 5 debutanten te weten: Hans de Graaf, Jelle Meyer, Sjaak Jong, Wim Schotsman en Piet Blauw. De uitgangspositie van dit team was heel wat rianter met 54 wedstrijdpunten na 2 rondes, want de andere teams hadden er 42(Opmeer) en 48(Oud Karspel).

Dus………Kat in het Bakkie!?………………………. Nee dus!.

De Kolfsport is grillig en onvoorstelbaar onvoorspelbaar. SOS/Over de Helft weerde zich met ijzeren wil en leeuwenmoed maar kwam niet verder dan 9 wedstrijdpunten en dus een totaal van 63. Opmeer scoorde er 29 bij de 42 die ze hadden en kwam uit op 71 totaal. Oudkarspel ging uiteindelijk er met de Palmeres voor deze ronde vandoor met een score van 34. Ze hadden er al 48 dus met totaal 82 meldden zij zich voor de volgende (finale)rondes. Dat Nieuwe Niedorp met 5 debutanten erin was geslaagd na de eerste 2 rondes bovenaan te staan was een prestatie van formaat.

Dat in de laatste voorronde de zaken dan zo lopen kon niemand voorspellen en is dan alleen maar jammer. Het geeft echter wel een heleboel perspectief voor volgend jaar en is voor de ‘nieuwe’ leden een fantastische kennismaking geweest met wat de Kolfsport een extra dimensie geeft, nl het spelen buiten de poort. Als je daar de smaak van te pakken hebt wordt er een extra wedstrijdelement toegevoegd en dat is verslavend! Onderwijl is het nieuwe jaar ingezet met een voortgang van de clubwedstrijden en een van de eerste dingen was het rondje om de paal, ofwel het klokkolven.

Dat de animo voor dit soort activiteiten behoorlijk is bleek weer uit het aantal deelnemers nl 19 van de totaal 22 leden. Binnenkort zullen we de deelnemers aan de 30slagen competitie misschien ook in tweeën moeten splitsen omdat het anders in 1 dagdeel niet meer is af te ronden. Een luxeprobleem en daar kun ja als club alleen maar blij mee zijn. Voor de niet clubleden die dit lezen en misschien nieuwsgierig worden naar het een en ander:

Elke donderdag vanaf 20.00 tot…………………….?

Kolfnieuws 111 wk 03-2020