DSC 6388 BorderMaker

Twee keer brons voor Budo Yujo op de Nederlandse Kampioenschappen

Budo Yujo stond afgelopen zondag 8 maart met 5 deelnemers op het NK. We begonnen in de ochtend met Fighting. Onze kleine kanjer, Ryan zat in een letterlijk en figuurlijk zware poule vol tegenstand. Zijn tegenstanders waren vaak een kop groter en zo’n vijf kilo zwaarder dan gebruikelijk. Dit was omdat er te weinig deelnemers in zijn eigen gewichtsklasse waren en hij daarom een klasse omhoog geplaatst was. De eerste twee partijen waren dan ook bijzonder snel afgelopen.

Maar hij gedroeg zich als een held en herpakte zich manmoedig. In zijn derde partij wist hij een punt te scoren en tegen alle verwachtingen in won hij zijn vierde partij. Hij behaalde hiermee een verdiende vierde plaats. Dit succes smaakte kennelijk naar meer, want hij besloot spontaan om zich in te schrijven voor het Ne Waza, het grondgevecht, ook al had hij hierin geen ervaring en kende hij de spelregels niet eens!

DSC 4148 BorderMaker

Maar eerst waren de Duo’s aan de beurt. Drie doorgewinterde strijders en een kakelverse beginneling. Je zal het maar hebben, je allereerste toernooi is gelijk een Nederlands Kampioenschap, dat deden zelfs je leraren niet. Maar Yuri stond er toch maar, samen met wedstrijdtijger Sammy-Yo. Zijn eerste wedstrijd was hij zichtbaar onder de indruk van alles, maar je zag hem groeien. Zozeer zelfs dat de laatste pot op een gelijkspel en verlenging uitdraaide welke ze slechts op een halve punt verloren. Geen geringe prestatie voor een eerste keer en een terechte bronzen medaille.

Iris en Thijs waren ook weer van de partij in dezelfde poule. Ze waren goed, maar hun technieken minder spectaculair en daardoor dreigden ze onder te sneeuwen in het technische geweld van het Duo System. Ze verloren helaas al hun wedstrijden, soms maar met een puntje, en kijken nu al uit naar het volgende toernooi om hun revanche te nemen.

IMG 20200308 130309 BorderMaker

En dan was Ryan ook nog bezig met zijn debuut in het Ne Waza. Hij had geen ervaring in deze stroming, kende de regels niet, maar hij had er gewoon zin in en eigenlijk is dat waar het om gaat. Hij deed het lang niet slecht maar moest toch beide partijen afkloppen, waardoor hij derde werd in een poule van drie. En toch, met zo’n instelling, ben je toch een beetje een kampioen en hij kreeg vanwege zijn inzet bij hoge uitzondering een bronzen medaille uitgereikt.

Wij zijn apetrots op onze kanjers en we hebben genoten van hun wedstrijden. We kijken dan ook uit naar de Open Noord Hollandse over drie weken.

Nieuwsgierig geworden?

Budo Yujo is gespecialiseerd in jiu jitsu lessen en eigenlijk leer je drie zelfverdedigingskunsten in één pakket want het judo, karate en aikido zijn ontstaan uit deze meest veelzijdige vorm van Martial Arts. Wij geven les van jong tot oud, recreatief tot wedstrijdgericht in een hele prettige en sociale leeromgeving.

Voor meer informatie; kijk op onze website www.budoyujo.nl.

Of bel met onze contactpersoon: Marinus Hamelink, 06-15151619

Foto's: Ingezonden