IMG 3153aa BorderMaker

Nu we gelukkig weer in de zaal mogen sporten, praten we jullie graag bij over wat er zoal in beweging is binnen onze club. Tamelijk uitgebreid, maar daar is wel aanleiding voor.

Bewegen doen we bij Sparta al sinds 1883. Meebewegen met wat corona voor de zaalsport betekende, was niet eenvoudig. Maar we hebben ons er, in goed overleg met onze leiding en de betrokken sportzalen, op een goede manier doorheen weten te slaan.

Coronakorting voor trouwe leden

Op de algemene ledenvergadering is besloten dat leden die het hele vorige seizoen lid zijn gebleven, een korting krijgen op de contributie voor het lopende seizoen. Voor volwassenen bedraagt de korting € 60,00, jeugdleden krijgen € 50,00 korting. Deze korting kunnen we toepassen omdat onze locaties een beroep hebben kunnen doen op tegemoetkomingsregelingen vanuit de overheid, waardoor we dit jaar minder geld hoeven uit te geven aan zaalhuur.

Kom ook in beweging!

Wij hebben in de verschillende afdelingen ruimte voor nieuwe leden:

Gym (recreatief): kan al vanaf 4 jaar. Spelenderwijs leren bewegen en je grenzen verleggen. Onlangs zijn er nieuwe materialen aangeschaft. Het kersverse leidingstrio Celine, Emma en Kjell staat klaar om nieuwe leden in beweging te krijgen. Kom een keer kijken op vrijdagmiddag (check de lestijden op www.svsparta.nl) of neem contact op met de leiding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Keurturnen: door omstandigheden (sloop/herbouw sportzaal, geen leiding) hebben we een aantal jaren geen keurploeg gehad bij Sparta. Erg jammer, want we hadden in het rayon (en ook nog wel een eindje daarbuiten) een goede reputatie. In verhouding weinig trainingsuren per week, maar wel vaak dames op het podium.

En laten het nu twee van die ‘podiumdames’ uit de laatste keurploeg zijn, die inmiddels als trainer actief zijn binnen onze club! Celine Schouten en Emma de Leijer hebben vanuit de afdeling gymnastiek de eerste leden geselecteerd. Op woensdag in de namiddag krijgen zij extra training om ze klaar te stomen voor turnwedstrijden. In het rayon gonst het al: o jee, de blauwe pakjes van Sparta komen er weer aan! Zo ver is het nog niet, maar we gaan er wel voor om in het voorjaar mee te doen met wedstrijden onder KNGU-vlag.

Ben jij of ken jij iemand die nu al aan wedstrijdturnen doet, maar noodgedwongen ver van huis? Kom kijken bij ons, misschien wil je overstappen naar Sparta en turntraining krijgen in de hypermoderne sportzaal De Snip!

Afspreken graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Badminton: elke woensdagavond in de Niedorphal in Winkel. Voor elk niveau en voor alle leeftijden. Recreatief of in competitieverband. Jeugd tot en met 16 jaar: kom kijken op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Wiljan Benedick heet je van harte welkom en laat je graag kennismaken met de badmintonsport.

Ben je 17 of ouder? Meld je dan vanaf 20.00 uur in de Niedorphal. We hebben voor aspirant-leden sowieso een aantrekkelijk instap-aanbod, inclusief prima racket! Kom langs of neem contact op via www.svsparta.nl.

Conditie Fit: fit en vitaal worden/blijven voor volwassenen door groepstraining. Volwassenen van 18+ tot 70+ en alles wat daar tussen zit. Op woensdagavond of maandagmiddag in Sportzaal De Snip. Meld je aan via www.svsparta.nl.

Streetdance: onder leiding van Monique Kuiper leer je cool dansen én optreden. Twee keer per jaar een uitvoering voor een afgeladen dorpshuis. Geen wonder dat voor een aantal leeftijdscategorieën een wachtlijst geldt. Maar voor de jongsten niet: vanaf 5 jaar kan je aanmelden! Neem contact op via www.svsparta.nl.

Bestuursleden gezocht!

Ook het bestuur is in beweging. We gaan binnenkort afscheid nemen van een paar bestuursleden die zich al tientallen jaren hebben ingezet voor onze club. Daarmee houden we 5 bestuursleden over en da’s echt te weinig. We zoeken dus versterking! Wat houdt het bestuurswerk in? Daar kunnen we duidelijk over zijn: een afgebakend pakket, afgestemd op jouw kwaliteit en inzetbaarheid. Je zegt dus geen ‘ja’ op iets waarvan je geen idee hebt wat het allemaal gaat betekenen. Nee, bij ons werkt het andersom: je geeft aan wat je te bieden hebt en we zorgen samen dat het binnen die perken kan blijven. Dus, leden, ouders van leden: een dringend beroep. Wat zou je (hoe beperkt ook) te bieden hebben? We horen het graag én snel, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zijn sowieso geïnteresseerd in versterking van het bestuur. Als je PR-kwaliteiten hebt in te brengen, rollen we de rode loper (in ons geval: de airtumblingbaan) helemaal voor je uit!

Op de agenda

De komende tijd staat er weer van alles te gebeuren:

• Grote Clubactie: WOB MVDB VOOR INPUT/LINK

• Inzameling kleding/textiel in Winkel en Lutjewinkel (incl. Groetpolder en Moerbeek): wij willen sporten voor onze leden zo laagdrempelig mogelijk maken. Een vriendelijk contributietarief helpt daarbij natuurlijk. Daarom halen we elke maand oud papier op in Winkel. En we halen eens per jaar ook kleding en textiel op in Winkel en Lutjewinkel. Noteren in de agenda: op zaterdag 13 november komen we langs in Winkel en Lutjewinkel (incl. Groetpolder en Moerbeek). Alle textiel (kleding, gordijnen etc.) en schoeisel kan in zakken aan de weg worden aangeboden, mits schoon. Geen kussens, matrassen en dekbedden.

Alvast bedankt!

• In december kwamen we traditiegetrouw langs de deuren in Nieuwe Niedorp en Winkel, om hyacinten te verkopen. Vorig jaar is dat, door corona, anders verlopen. Dit jaar is het ook weer mogelijk om met Kerst geurige hyacinten van Sparta op de kerstdis te hebben. Onze leden ontvangen persoonlijk bericht over de verkoop. Kunt u niet wachten daarop? Geef via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. door hoeveel hyacinten u zou willen krijgen. Ze kosten slechts € 1,00 per stuk! We hebben ze in wit, blauw en paars. Bestelt u er 20 of meer, dan worden ze gratis bij u thuisbezorgd!

• Uitvoering Streetdance: traditiegetrouw tweemaal per jaar. Door corona en andere omstandigheden lukt ons dat dit seizoen niet. We sturen aan op één uitvoering: rond de voorjaarsvakantie in 2022.

Nadere berichten volgen