IMG 6121 640x480aaaa BorderMaker

Lopen op eigen niveau, de hele winter door

Sporten in de frisse buitenlucht op schelpenbaan TAV’80 in ‘t Veld

Wat is er lekkerder dan bewegen in de frisse buitenlucht? In je eigen tempo, op je eigen niveau. Dat kan wekelijks bij TAV’80 op Sportcentrum VZV (sportpark De Kogge) in ’t Veld. De laagdrempelige trim- en atletiekvereniging houdt elke week meerdere trainingen op de eigen, verlichte schelpenbaan. En kiest in de zomermaanden geregeld voor een heerlijk rondje buitenom.

In maanden van corona en lockdowns hebben velen het hardlopen (her)ontdekt als heerlijke manier om gezond bezig te zijn. Nóg leuker is het om samen hard te lopen. Waarbij ieder op zijn eigen niveau presteert, maar wel gericht te werk gaat. Sport en socializen gaan zo hand in hand. Dat is wat TAV biedt: sporten op je eigen niveau volgens gerichte trainingsschema’s. Een drempel om mee te doen is er niet: loopschoenen aan en gaan; meer is er niet nodig.

TAV biedt elke dinsdag- en donderdagavond van 19.45 tot 21.00 uur baantrainingen voor mannen en vrouwen, waarin loopscholing, conditie- en uithoudingsvermogen centraal staan. Op de woensdagmorgen is er van 9.00 tot 10.00 uur een vrouwenuur, terwijl veel TAV’ers ook wekelijks op pad gaan in de Schoorlse duinen. Ook is er nog een grote jeugdgroep, die elke donderdagavond van 18.45 tot 19.45 uur traint. Bij de jeugd komen naast lopen ook andere atletiekonderdelen aan bod.

Laagdrempeligheid

Het leuke van de atletiekvereniging in ’t Veld is de laagdrempeligheid. Wil je de 10 kilometer binnen de drie kwartier lopen, is de marathon je doel of wil je gewoon wekelijks lekker lopen; je kunt voor alles terecht bij TAV. Waarbij je in de wintermaanden dus niet de donkere polder in hoeft, maar lekker op de verlichte baan kunt lopen. Op de schelpenbaan loopt het heerlijk; de natuurlijke ondergrond is vriendelijk voor de gewrichten.

Komend voorjaar verzorgt de club weer een speciale reeks trainingen voor mensen die met hardlopen willen beginnen. Onder deskundige begeleiding worden deelnemers klaargestoomd voor het lopen van bijvoorbeeld een 5 km.

De club organiseert jaarlijks twee eigen loopevenementen: de kermiscross in Zijdewind (4 of 8 km) en de Snertloop half december (5, 11 of 16 km).

Proeftrainingen

Wil je proeven of lopen bij TAV iets voor jou is? Kom dan geheel vrijblijvend enkele trainingen meelopen. De baan van TAV is te vinden op Sportcentrum VZV (achter het A-veld) aan de Rijdersstraat 112 in ’t Veld.