IMG 20211029 210455bbbb BorderMaker

Nieuwe gezichten in bestuur – verlaat jubileumfeest - gasttrainingen

TAV’80 dankt Mirjam Vertelman en Lissy Baars voor trouwe bestuursdienst

Atletiekvereniging TAV’80 uit ’t Veld heeft afgelopen vrijdagavond Lissy Baars en Mirjam Vertelman na jarenlang trouwe dienst uitgezwaaid als bestuurslid. Beiden gaan niet voor de vereniging verloren: ze blijven gewoon lid en zullen ook nog de nodige hand- en spandiensten verrichten, alleen niet meer als bestuurslid.

Mirjam Vertelman gaf liefst dertien jaar lang mede richting aan de laagdrempelige atletiekvereniging. Ze beheerde jarenlang de penningen en was verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Ook zorgde ze ervoor dat eenieder binnen TAV door het seizoen heen zijn vrijwilligersklusje deed voor de vereniging en was ze actief in de organisatie van de jaarlijkse trimlopen van de club: de Kermiscross in Zijdewind, de Snertloop in en rond ’t Veld en voorheen de loop tijdens de Pinksterkermis in ’t Veld. Lissy Baars vertegenwoordigde binnen het bestuur de actieve vrouwentak binnen de club, die elke woensdagmorgen traint op de schelpenbaan van sportcentrum VZV aan de Rijdersstraat in ’t Veld. Deze afdeling traint niet alleen wekelijks, maar houdt jaarlijks ook een gezellig uitje. Bovendien zogen vertegenwoordigers van deze tak van TAV ervoor dat het eigen kleedgebouw langs de baan er goed bij ligt.

Volle steun

Op de ledenvergadering van afgelopen vrijdag was niet alleen sprake van aftredende bestuursleden. Penningmeester (en tot voor kort waarnemend voorzitter) Ebe Elzinga en secretaris Andrea Metzelaar stelden zich herkiesbaar en kregen de volle steun voor een nieuwe bestuurstermijn. Annelies Rustenburg (algemeen bestuurslid) en Harry de Jong (voorzitter) zijn nieuwe gezichten in het TAV-bestuur, dat graag nog een vijfde bestuurder zou verwelkomen.

TAV biedt elke dinsdag- en donderdagavond van 19.45 tot 21.00 uur baantrainingen voor mannen en vrouwen, waarin loopscholing, conditie- en uithoudingsvermogen centraal staan. Op de woensdagmorgen is er van 9.00 tot 10.00 uur een vrouwenuur, terwijl veel TAV’ers ook wekelijks op pad gaan in de Schoorlse duinen. Ook is er nog een grote jeugdgroep, die elke donderdagavond van 18.45 tot 19.45 uur traint. Bij de jeugd komen naast lopen ook andere atletiekonderdelen aan bod.

Snertloop

Volgende maand houdt de club weer de Snertloop (5, 11 of 16,1 km) in en rond ’t Veld, voor komend voorjaar staan speciale trainingen gepland voor wie wil starten met hardlopen. Ook wordt er gewerkt aan enkele speciale gasttrainingen volgend jaar door personen die nog iets extra’s aan de wekelijkse trainingen kunnen toevoegen.

En ergens in het voorjaar wordt alsnog het veertigjarig bestaan groots gevierd. Eerder gooide corona roet in het eten voor het jubileumfeest. Dat TAV tegen die tijd alweer bijna 42 jaar bestaat, zal de pret er alleen maar groter op maken. Wie je nagaan of hardlopen iets voor jou is, dan is er de mogelijkheid geheel vrijblijvend enkele trainingen mee te doen. De baan van TAV is te vinden op Sportcentrum VZV (achter het A-veld) aan de Rijdersstraat 112 in ’t Veld.

Nadere informatie: www.tav80.nl.

Foto: Paul de Jong

Lissy Baars (l) en Mirjam Vertelman in de bloemen na jaren trouwe dienst als bestuurslid van TAV’80.