start snertloop 21 zon 12 december 2021aa

Ter voorbereiding twee maanden gratis trainen bij TAV’80

Selectieve Snertloop in en rond ’t Veld op zondag 11 december

Vorig jaar was er met een recorddeelname sprake van een zeer succesvolle rentree van de Snertloop van atletiekvereniging TAV’80 uit ’t Veld. Volgende maand geeft TAV dat succes een vervolg met wederom een 5, 11 en 16 kilometer op het programma. Afstanden om te lopen in wedstrijdverband, waarbij iedere deelnemer zijn eigen doel voor ogen heeft en op eigen niveau presteert. Maar ook staan wandelroutes over deze afstanden op het programma. En wie goed voorbereid aan de start wil verschijnen, kan in de maanden november en december elke dinsdag- en donderdagavond gratis mee trainen bij TAV’80.

De Snertloop biedt een fraai en snel polderparcours dat vanaf ’t Veld richting Moerbeek en Lutjewinkel voert. Start en finish zijn bij sportcentrum VZV aan de Rijdersstraat in ’t Veld. De route is afwisselend, maar kent ook volop lange stukken waarin je heerlijk in een ritmische flow kunt lopen. Al met al is het een selectief parcours voor wie de krachten wil meten met mede-lopers of juist voor zichzelf wil nagaan hoe hij of zij ervoor staat. Aan de finishlijn wacht voor iedere deelnemer een heerlijk emmertje ambachtelijk bereide snert van slagerij Broersen uit ’t Veld.

Inschrijving

De inschrijving voor de loop start deze week; inschrijven kan tot en met woensdag 7 december via www.tav80.nl. Deelname kost 10 euro voor de 5, 11 en 16 kilometerwedstrijd en 6 euro voor de wandeltocht. Wandelaars kunnen op zondag 11 december vanaf 9.00 uur van start. Het startschot voor de wedstrijdlopen klinkt om 10.30 uur.

Verlicht lopen

TAV’80 biedt onder de noemer ‘Loopvember’ de mogelijkheid om je optimaal op de Snertloop voor te bereiden door op dinsdag- en donderdagavond vrijblijvend mee te trainen op de baan op sportcentrum VZV aan de Rijdersstraat in ’t Veld. Niet in je uppie lopen langs lange, lege polderwegen dus, maar lekker samen met andere lopers op de verlichte (schelpen)baan: wie het licht heeft gezien, traint bij TAV, zogezegd. De trainingen beginnen steeds om 19.45 uur. Meedoen is gratis, geheel vrijblijvend en kan de gehele maand november en december. Ook wie nog niet zeker weet of hij of zij mee gaat doen aan de Snertloop, is genoemde maanden welkom om mee te trainen.

Afscheid bestuurslid

TAV’80 nam in de jongste ledenvergadering eind oktober na acht jaar afscheid van bestuurslid Andrea Metzelaar, die de laatste jaren het secretariaat voerde voor de club. Lange tijd liep ze ook zelf op de baan (en ’s zomers in groepsverband buitenom) tot een blessure haar noopte hiermee te stoppen. Als bestuurslid was ze vervolgens toch nog lange tijd aan de club verbonden. Ze werd met een grote bos bloemen en een passend geschenk uitgezwaaid.

Afscheid Andrea Metzelaar 28 10 22 002