Baanonderhoud nov. 22aa BorderMaker

Gratis meetrainen ter voorbereiding op de Snertloop

‘Loopvember’ op geprepareerde schelpenbaan van TAV’80

Normaal gesproken zijn de rondetijden vele malen sneller, maar toch leverden de TAV-atleten een prestatie van formaat afgelopen zaterdag op hun eigen baan. Het ging dit keer eens niet om het lopen van snelle tijden of lange afstanden, maar om het baanonderhoud.

Dat nemen de leden altijd voor eigen rekening. Zodoende staken zeven vrijwilligers de handen uit de mouwen om de baan bladvrij te maken, de graskant af te steken, afstandsstenen weer goed zichtbaar te maken en vele andere zaken. De baan ligt er dus mooi geprepareerd bij voor de TAV-actie ‘Loopvember’, waarbij iedereen die dat wil tot het einde van het jaar voor niks en niemendal kan meetrainen.

Bijvoorbeeld om je optimaal voor te bereiden voor de Snertloop, die op 11 december weer wordt gehouden. Of, omdat het deze donkere avonden gewoon lekker is om op een verlichte baan te trainen: ‘Heb je het licht gezien, dan train je bij TAV’, luidt niet voor niets het credo. Maar als je daglicht prefereert, kun je ook terecht: de ‘Loopvembertrainingen’ zijn op dinsdag- en donderdagavond (19.45-21.00 uur) en/of woensdagmorgen 9.00 uur. Dit laatste trainingsuur trekt traditioneel veel vrouwelijke lopers. De jeugd traint elke donderdag van 18.45 tot 19.45 uur. De baan is te vinden op sportcentrum VZV (De Kogge) aan de Rijdersstraat in ’t Veld.

Snertloop en De Kolk

De Snertloop (door ’t Veld, Moerbeek, Lutjewinkel en Leijerpolder) staat voor 11 december op de agenda en telt de afstanden 5, 11 en 16,1 kilometer. Je kunt meedoen aan de hardloopwedstrijd, maar alle afstanden zijn ook als wandelroute te doen. Waarbij er voor de langeafstandswandelaars op de 16,1 kilometer een heerlijk opsteekpunt met koffie en wat lekkers is in cultuurhuis De Kolk in Lutjewinkel.

Inschrijven voor de Snertloop kan alleen online; tot en met 8 december via de QR-code of inschrijflink op www.tav80.nl.

Deelname aan een van de wandelroutes kost €5, het inschrijfgeld voor de 5 km is €7,50 en dat voor de 11 en 16,1 km €12,50. De wandelaars kunnen starten tussen 9.00 en 10.00 uur, de deelnemers aan de 5, 11 en 16,1 km worden om 10.30 uur weggeschoten.