imgExpressChromeApp-20150322-2130-640x491-Q85-AE1-KK2015 AWA finalisten

Tijdens de Klassekampioenschappen Kolven hebben de dames van Altijd Weer Anders zeer nadrukkelijk van zich doen spreken.

Maar liefst 6 dames wisten zich te plaatsen voor de finale die afgelopen zaterdagmiddag werd gehouden in de baan van de Prins Maurits. Onder toeziend oog van een talrijk opgekomen publiek hebben Annie Goet, Tiny Kuiper, Anneke de Hoog, Tiny Kruizinga, Eef de Graaf en Dora Broertjes in de diverse klassen eclatante resultaten behaald. Met als hoogtepunt het behalen van de titel in de 3e klasse door Tiny Kruizinga. In een rechtstreeks duel met Eef de Graaf behaalde zij een eindscore van 118 en finishte daarmee met slechts 3 punten voorsprong op Eef die de tweede plaats greep.

In de 4e klasse traden Tiny Kuiper en Anneke de Hoog tegelijkertijd aan in de finaleserie. Hun onderling verschil bedroeg bij aanvang 1 punt. Na de laatste klap wist Tiny met een totaal van 95 punten Anneke met 6 punten voor te blijven. Zij finishten uiteindelijk als 5e en 6e. In dezelfde klasse wist Annie Goet met een alleszins redelijke partij van 33 punten de tweede plaats te bereiken en liet in totaal 109 punten noteren. Ze kwam daarmee zegge en schrijven 1 punt te kort om de titel te pakken.

Dora Broertjes wist zich bij aanvang van de finaleserie in de tweede klasse geplaatst voor een schier onmogelijk opgave om de titel te pakken. Een achterstand van 10 punten op de favoriete Marrie Schuur uit St. Maartensbrug bleek teveel van het goede. Een degelijke partij van 38 punten voldeed niet om Schuur van de titel af te houden. Desondanks is de 2e plaats van Dora een zeer knappe prestatie.

Als mede-organisator van deze Klassekampioenschappen kan A.W.A. terugkijken op een nu al meer dan geslaagd toernooi. Ondanks het – betrekkelijke – voordeel van het spelen op de thuisbaan moet het toch worden waargemaakt. De nodige spanning van de wedstrijden blijft meespelen. De dames hebben zich uitstekend geweerd dus alle lof voor hun prestaties.

De komende week volgt de heren-versie van de Klassekampioenschappen. De finale vindt plaats op zaterdagmiddag 28 maart – aanvang 13.30u.

Komt dat zien !

Foto: Peter de Swart