IMG 5284-BorderMaker

Nog een ruime week en dan is het zover.

Op woensdagavond 1 juli om 19.30 uur zal het startschot gegeven gaan worden voor de 29e editie van de “achtste van Nierup”. De afgelopen week zijn een aantal mensen op de wachtlijst blij gemaakt met een plek op de startlijst. Twee weken terug is op deze plaats bekend gemaakt dat er vanwege de bouwwerkzaamheden bij De Snip besloten is om de wisselzone van het fietsen naar het lopen te verplaatsen naar De Rijd. Alle deelnemers hebben hier per mail al uitvoerig informatie over gehad.

IMG 5281-BorderMaker

Het gebruik van slechts één wisselzone brengt met zich mee dat veel publiek en ook de triodeelnemers langer bij De Rijd zullen blijven. Omdat de fietsers nu ook weer op de fiets de Vijverweg op zullen komen om naar het parc fermé te gaan zal het publiek dat teruggaat naar de Dorpsstraat via de berm of via de jachthaven moeten lopen. Volg hier de instructies van de vrijwilligers op alstublieft. Ook belangrijk om te weten is dat het niet toegestaan is om na afloop van het fietsonderdeel de fiets mee te nemen naar de Dorpsstraat. Dit is pas toegestaan als de laatste loper de Vijverweg heeft gepasseerd. Om de stroom bezoekers goed over de Vijverwegbrug te leiden wordt er dankzij de hulp van Jimmink uit Kolhorn een noodbrug gebouwd over de voorsloot. Houd hier ook rekening met vertraging.

IMG 9443-BorderMaker

Op zondag 28 juni om 9.30 uur zal de laatste zwemtraining worden gegeven door Robin Stammes. Dit zal zijn in het open water van De Rijd. Er zal worden gestart bij het ijsclubgebouw aan de Leijerdijk. Het is goed om te ervaren wat het zwemmen in open water met je doet en hoe de benen voelen tijdens het rennen naar de wisselzone. Ook dit jaar zullen de walkanten van De Rijd weer keurig gemaaid zijn. Al vele jaren wordt dit belangeloos gedaan door loonbedrijf K. van der Geest uit Lutjewinkel. Het triathloncomité is ze daar zeer dankbaar voor. Ook dit jaar zijn er weer vele prijzen beschikbaar voor de deelnemers. Voor de eerste Niedorper heer, dame en trio valt er een minuut gratis winkelen in de Jumbo te verdienen. Als er tijdens het evenement vragen zijn dan kan er altijd een lid van het triathloncomité worden aangesproken. Zij zijn herkenbaar aan de rode poloshirts. Het comité wenst iedereen succes met de laatste voorbereidingen!

Met sportieve groet,

Triathloncomité Nieuwe Niedorp