IMG 1379-BorderMaker

Met een lach en een traan, dat kenmerkt het Spreeuwenjeugdtoernooi 2015 van TC Winkel.

Dolblij als je een partij gewonnen hebt en even een boos traantje wegpinken als je toch een tegenstander hebt die een maatje te groot is. Het weer paste zich daar bij aan. Zondagochtend dikke buien, alle sponzen en dweilen verzamelen op de baan en ’s middags de prijsuitreiking op een zonovergoten terras.

Meer dan 20 jongens en meisjes schreven zich in voor het toernooi en speelden niet alleen vol vuur hun wedstrijden maar leefden zich ook helemaal uit in de andere activiteiten. En die waren er dit jaar voldoende. Op donderdag en vrijdagmiddag eerst een clinic om lekker warm te draaien en nog even snel de slagen te oefenen. Jan Schreur en Nienke Berkhout weten de boel goed in beweging te krijgen en voordat de wedstrijden beginnen zijn de eerste zweetdruppels gevallen, de hoofden rood en de kelen dorstig.

Zaterdagmiddag een partijtje tennishockey in de Niedorphal en met de snelheidsmeter op de baan kijken hoe hard jouw service gaat. En dat weten deze tennissers allemaal, je service moet oké zijn, daar win je de halve wedstrijd mee.

En dan het echte werk, de wedstrijden. Wat een spanning wisten de mannen in de jongens enkel finale op te bouwen. Terwijl iedereen wachtte op de prijsuitreiking speelden zij hun partij tot het gaatje, een driesetter, waarbij Youri de tye break in zijn voordeel besliste. Leroy had de eerste set verrassend gepakt, maar Youri bleek toch en kop te groot. Leroy had zijn kampioensplek in de jongens dubbel al verdiend dus dat belooft wat. Hou hem in de gaten, een talent voor de toekomst want hij was de jongste deelnemer in zijn categorie. Ook in Jilmar en Arie zien we opkomende talenten, dus tot volgend jaar mannen.

Bij de meisjes veel beginnende speelsters waarvan Esther en Lieke zich toch mooi de halve finales in mepten. Uiteindelijk won Manon de eindstrijd van Merel, maar dat ging niet zonder moeite. Mooie lange rally’s, de strijd ging gelijk op en dan is het maar net wie het punt scoort. Daarin was Manon in het voordeel.

Dus glanzende bekers en glunderende gezichten van ouders en kinderen bij de prijsuitreiking. En tevreden gezichten bij de toernooicommissie die mede dankzij de vrijwilligers en de sponsors een mooi toernooi met bijzondere activiteiten en leuke attenties kon organiseren. En vooral dank aan Jan en Nienke die het Spreeuwen jeugdtoernooi, het oudste jeugdtoernooi in de regio!, nieuw elan hebben gegeven, een mooie impuls voor de toekomst en een uitdaging voor alle jeugdspelers. Het Spreeuwen jeugdtoernooi mag je voortaan niet missen!

Wij bedanken de sponsors: Jan Schreur recreatie, Koks Tweewielers, Golf&Countryclub Regthuys, Piet Berkhout Advies-Bemiddeling-Financiën, Kixx online, Partyboot De Koperen Hoorn, Pim Keetman, Edwin Rustenburg en onze sponsors achter de schermen.

De winnaars Spreeuwen Jeugdtoernooi 2015

Jongens Dubbel 10-12 Groen

1 Jilmar de Geus - Leroy Offeringa

2 Sem Appel [1] - Sander Neefjes

3 Arie Dwarswaard - Perrie Stevens

Jongens Enkel 1 10-12 Groen

1 Youri-Milan Delver [1]

2 Leroy Offeringa

3/4 Arie Dwarswaard

3/4 Jilmar de Geus

Meisjes Enkel 1 10-12 Groen

1 Manon Mettes [1]

2 Merel de Jager

3/4 Lieke Bouwer

3/4 Esther Baltus

deelnemers

Jan Nienke Dorien Jolanda

Leroy en Jilmar

Leroy en Youri

medaille

Merel en Manon

oefenen

Sem en Sander

trainer

uitpuffen

Foto's: Ingezonden