IMG 2661 BorderMaker

Nog een week en dan gaat het echt weer gebeuren…

Woensdagavond 6 juli om 19.30 uur exact wordt het startschot gelost voor de dertigste editie van de triathlon van Nieuwe Niedorp. Ook dit jaar is er weer sprake van een “uitverkocht huis”. De triathlonsport mag zich weer in een toenemende populariteit verheugen en de versie van Nierup in het bijzonder. Landelijke toppers als Omar Brons en Youri Severin passen hun schema’s aan om maar in De Rijd aan de start te kunnen verschijnen.

Voor deze dertigste editie zullen vele oud-winnaars weer aan de start verschijnen. Rogier Couwenhoven, winnaar in 1999, heeft voor zichzelf weer een mooie fiets in elkaar gesleuteld en heeft er weer zin in. ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ vertrouwde hij uw stukkiesschrijver toe, maar toch zal hij er alles aan doen om scherp aan de start te verschijnen. Hetzelfde geldt voor de grossier in overwinningen Eric van der Linden. Hij is de trainer van Omar Brons die de laatste jaren de triathlon op zijn naam wist te schrijven. Eric wil zijn pupil graag een pak slaag geven en zal er dan ook alles aan doen om straks zelf op het hoogste treetje te staan.

Bij de dames zal de winnares van vorig jaar, Talisa van der Fluit, het vuur aan de schenen gelegd worden door onder andere Judy van den Berg en Eva Janssen. Naast al deze toppers staan ook vele meer recreatieve deelnemers aan de start.

Dan resten nog een aantal dienstmededelingen. De zwemtrainingen in openluchtbad De Rijd worden weer uitstekend bezocht. Traditiegetrouw wordt deze trainingscyclus afgesloten met een training in open water. Komende zondag om 10.30 uur zal dit ook weer gaan plaatsvinden. Verzamelen bij het clubgebouw van IJs en Volksvermaak aan de Leijerdijk en van daaruit zal het parcours worden verkend. Rayonhoofd Sweep wist te vertellen dat er dit jaar sprake is van extreem snel water.

Tot slot nog een paar punten van attentie voor de inwoners van Nieuwe Niedorp. Woensdagavond om 18.00 uur zal de Dorpsstraat worden afgesloten voor autoverkeer. Om 19.30 uur zal hetzelfde gaan gebeuren met het buitengebied. Houd hier alstublieft rekening mee als u deze avond het dorp nog wilt verlaten. Het triathloncomité is er klaar voor en heeft zin in deze dertigste editie. Wij hopen er samen met alle deelnemers en supporters weer een onvergetelijk evenement van te maken.

Met sportieve groet,

Triathloncomité Nieuwe Niedorp