IMG 3056 BorderMaker

Tijdens het Pinksterweekend wordt de jaarlijkse Pinksterkermis in ’t Veld gevierd.

Op 19, 20, 21 en 22 mei worden er diverse activiteiten georganiseerd door het Pinkstercomité. Dit jaar vinden de Pinksterfeesten voor de 90e keer plaats!

De Pinksterfeesten werden geïnitieerd door pastoor Van der Burg en enkele dorpelingen, om de jeugd in het eigen dorp te houden. En dat is goed gelukt! In de beginjaren bestonden de Pinksterfeesten alleen uit atletiek en enkele andere spellen op tweede Pinksterdag.

IMG 3066 BorderMaker

Later werd ook de derde kermisdag erbij gehaald voor de jeugd, die hiervoor vrij kreeg. Pas rond de jaren 40 werd het dorpsfeest uitgebreid met de eerste Pinksterdag. De Pinksterkermis in ’t Veld is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip in de regio. Met een goed gevuld kermisprogramma, waarbij jong en oud plezier kan beleven.

IMG 3103 BorderMaker

Op zaterdag 19 mei start de JCV om 14:00 uur met een verkorte pré-10-Kamp voor groep 7 en 8 van de basisschool en de brugklassers. Ondertussen kunnen de kinderen van groep 1 t/m 6 zich uitleven tijdens een potje kermisvoetbal. Beide activiteiten vinden plaats op sportpark De Kogge. Aansluitend begint de officiële 10-Kamp om 17:00 uur. 10 Teams strijden om de felbegeerde wisselbokaal. Hoofdsponsor van de 10-Kamp is GEVELCONCEPT.nl uit ’t Veld.

IMG 3216 BorderMaker

Zondag 20 mei begint om 12:00 uur de Speurtocht “Wie is de VOS?” voor de kinderen van de basisschool van groep 3 t/m 8. Deze avontuurlijke Speurtocht wordt georganiseerd in samenwerking met Scouting Dirck Rembrantsz Groep uit Niedorp. Voor de oudere jeugd van 12 (brugklas) t/m 18 jaar hebben we iets nieuws. In samenwerking met Escape Room Schagen organiseren we het virtuele spel Escape the City. Een uitdagend spel met als doel zoveel mogelijk gijzelaars te bevrijden. Zondagmiddag om 16:00 uur staat het Steenwerpen Open op het programma met hoofdsponsor ESCAPE ROOM Schagen. Vorig jaar deden circa 50 teams mee, dus het Pinkstercomité hoopt zeker op een herhaling van dit succes!

veld 039 640x480 BorderMaker

Op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, start het Kermisprogramma om 12:00 uur met de Dikke-banden-rugzak race. Alle kinderen van de basisschool mogen met hun eigen fiets één of twee rondjes over het wielerparcours rijden. Bij de start krijgen de kinderen een rugzak, welke tijdens de fietstocht wordt gevuld met lekkernijen. Het Wielrennen met hoofdsponsor DE BRUYNE BOUW gaat om 12:30 uur van start. Dit jaar hebben we de volgorde van het programma omgedraaid. Er wordt gestart met het Koningsnummer: de Sportklasse/Amateurs. Zij fietsen 50 kilometer over 25 rondes. Daarna fietsen de plaatselijke Recreanten, de Dames en de Jeugd t/m 15 jaar hun wedstrijd over 10 rondes. En we sluiten af met de plaatselijke Toppers, die gedurende 15 rondes strijden om de prijzen. Voor inschrijvingen en meer informatie mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

IMG 2445 BorderMaker

De laatste Kermisdag, dinsdag 22 mei, is de Dolle Dwaze Dinsdag. Om 13:30 uur wordt begonnen met het Kegelen voor de Dames in café De Uitdaging. Hoofdsponsor van het Kegelen is JOOST WIJNKER, Hypotheken, verzekeren & meer. De kinderen zijn om 14:00 uur welkom in de achterzaal van café De Vriendschap voor de kindervoorstelling en dans workshop van In my motion. Onder leiding van Marloes Kramer leren de kinderen dansjes en worden er dansspelletjes gedaan. ’s Middags van 16:00 tot 17:00 uur draaien de Kermisexploitanten het Euro-uurtje en betaal je voor de Zweef, Botswagens, Shaker en Vliegtuigjes slechts 1 euro. Het Kermisprogramma wordt om 17:30 uur afgesloten met Schieten voor de Jeugd van 10 t/m 16 jaar, waarmee zij leuke prijzen kunnen winnen.

Het kermisterrein op de parkeerplaats bij de Martinuskerk staat er weer mooi gevuld bij. Topattractie de Shaker is weer van de partij. Daarnaast zijn onder meer de Botswagens,Zweefmolen, Schiettent en diverse andere attracties te vinden op de Kermis in ’t Veld.