Untitled-3

Nederland is een bijzonder muziektalent rijker.

Fraukje Ramona Weishaupt uit Friesland is een zeer getalenteerde, kleurrijke singer-songwriter-componist en multi-instrumentalist (basklarinet en klarinet, Keltische harp, piano, zang, tin whistle).

In 2013 afgestudeerd aan de Master van het Conservatorium van Amsterdam. Haar sprookjesachtige, zielsroerende muziek nodigt ons uit naar andere, fantasy-werelden en neemt ons mee naar verschillende bewustzijnsspectra.

Naast haar solo-programma als singer-songwriter - waarin ze haar composities zingt en tegelijkertijd begeleidt op de Keltische harp en piano, ook in combinaties met klarinet - treedt Fraukje op met deze muziektheatervoorstellingen voor kinderen en volwassen kinderen.

Fraukje doet ook concerten en studio-opnames met diverse ‘Celtic fantasy-folk’ bands. Ze heeft, m.n. als basklarinettist en klarinettist, in allerlei ensembles en orkesten gespeeld, zoals het NJO, en enige keren met orkesten gesoleerd. Fraukje heeft ook allerlei fusion- en interdisciplinaire projecten met pop, jazz en Celtic folk- musici. Ze heeft in zalen als Orpheus, het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ’t Ij, de Nieuwe Kerk en Paradiso opgetreden, en in de zomer van 2013 speelde ze basklarinet in het Reich-ensemble op Lowlands. Fraukje won ook enkele prijzen, zoals met klarinet op het landelijke SJMN concours.

Fraukje’s muziek doet sprookjesachtig aan. Filmisch, dromerig, magisch, zielsroerend, subtiel experimenteel. Het balanceert tussen emotioneel geladen vrolijkheid, dramatiek, rock en tussen mystieke, diepgaande ‘zen’toestanden. Deze muziek is niet in een bepaald hokje te plaatsen. Het doet ons enigszins denken aan Kate Bush, Loreena McKennitt, Ierse muziek, Debussy, laat-romantische componisten en onconventionele popmuziek. Fraukje heeft een mooie, expressieve stem en een fluwelen klarinetklank waarmee ze de harten van mensen kan raken. Fraukje zingt in talen als het engels, fries, de elfse talen van Tolkien, spaans, gaelic, anglosaxisch en…in een zelfgemaakte feeëntaal!

30 Oktober treedt ze op in Theater de Engelenburgh www.facebook.com/engelenburgh

Theater de Engelenburgh

Terdiek 20

1733JE Nieuwe Niedorp

Inloop 19.00 uur

Aanvang 19.30 uur

Entree: 7 Euro

Studenten, scholieren en mensen met een minimuminkomen betalen 3 euro.

Foto: Ingezonden