IMG 0762 640x480 BorderMaker

Wij duiken net als de voorgaande jaren, zes weken lang dagelijks in het zeer grote foto-archief van PeWi's Nieuwspagina en blikken dan even terug met een oud bericht.

Een groot aantal Corsogroepen van het Winkeler Bloemencorso bestaat al meer dan 20 jaar. Bij veel van deze groepen wordt na de bouwperiode nog een afsluitende avond / dag gehouden.

Corsogroep Corsomini's is op dat gebied een bijzondere groep, want elk jaar weet een speciale feestcommisie, die steeds uit andere personen bestaat, iets origineels te bedenken. Daarbij is de locatie vaak een groot geheim.

Een aantal jaren geleden werd er een puzzeltocht in het donker gehouden, dit leverde hele leuke taferelen op onderweg. Verkleden is vaste prik, dat maakt deze feestjes altijd extra speciaal.

Toevallig was ondergetekende in 2013 net onderweg, toen de groep verzamelde op de "Pijp", om van daaruit naar de bestemming te vertrekken. De meeste personen zijn bijna niet te herkennen op de foto, want in het dagelijks leven gaan deze mensen heel anders gekleed over straat.